Wpis

środa, 03 lipca 2013

MCDONALD’S, FAST FOOD, FRYTKI, LDL. ODPOCZYNEK, SENIOR, STAROŚĆ. ODŻYWIANIE, BMI. URODA, MAKIJAŻ, ODCHUDZANIE. MASAŻ.

________________________________________________________________________________________________

SKÓRA  TWARZY. ZMARSZCZKI. ♥♥♥♥♥


33.TEMAT.

MOTTO: ODTŁUSZCZENIE  SKÓRY  TWARZY, TO  WARUNEK, ŻEBY  BYŁA  GŁADKA, TO FAKT. *****

 

ABY  KAŻDA  Z  KOBIET,  MIAŁA  GŁADKĄ  SKÓRĘ  TWARZY:

To zwyczajnie pod nią tj. skórą tejże naszej twarzy, nie powinno być żadnego tłuszczu. Jak tego dokonać? Po prostu nie należy spożywać w swoim dziennym menu tzw. WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW, po spożyciu których, nasza trzustka wydziela odpowiednio dużo insuliny, a nadmiar tych wysokich węglowodanów, odkłada jako trójglicerydy w tkance tłuszczowej, czyli jako tłuszcz. Gdy spożywamy zbyt dużo tłuszczu, mówię tylko o tłuszczu nie o węglowodanach, to wchłania się on tj. tłuszcz w jelicie cienkim każdego z nas i jest przez organizm odkładany blisko naszego laboratorium czyli wątroby np. okolice pępka, pośladki, uda.

 

Z  KOLEI  TŁUSZCZ,  BĘDĄCY  WYNIKIEM  PRZEKSZTAŁCENIA  SIĘ  NADMIARU:

WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW; w trójglicerydy tj. w tłuszcze, jest wynikiem tego bardziej dla organizmu skomplikowanego procesu i jako trudniejszy do odzysku glukozy, w następstwie również procesu trudniejszego, jest traktowany przez organizm jako materiał energetyczny zapasowy i zapomniany. Te właśnie tłuszcze z tzw. WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, odkładają się w górnych partiach ciała, również na twarzy. Patrz młode osoby przerażająco chude typ anorektyczki, a z fałdami tłuszczu na twarzy.

 

DBAJĄC  O  GŁADKOŚĆ  NASZEJ  SKÓRY  TWARZY:

Przy oczywiście biologicznie prawidłowym odżywieniu, powinnyśmy spożywać mało tłuszczu i prozdrowotne tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU; a WYSOKIE  WĘGLOWODANY, wykluczamy z naszej diety. Jest to łatwe i skuteczne, zwyczajnie działa.

 

INFO: O  WĘGLOWODANACH.


WYSOKIE  WĘGLOWODANY, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).

 

NISKIE  WĘGLOWODANY; to,

1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub

2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

 

TEN  POZIOM  WZROSTU  MOŻNA  OSOBIŚCIE  ZWERYFIKOWAĆ  GLUKOMETREM:

I nie jest to trudne.


NP.  ODCZYT  NA  GLUKOMETRZE  JEST/MAMY  100  mg/dL,  NA  CZCZO:

Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest mnóstwo WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW czyli cukru białego lub brązowego. Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta uwaga o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie.

 

TO  JEDEN  Z  DRAMATYCZNYCH,  UJEMNYCH  PRZYRODNICZYCH  REKORDÓW!

 

I  TENŻE  WZROST  POZIOMU  CUKRU  PO  SPOŻYCIU,  MOŻNA  SOBIE  SPRAWDZIĆ:

Samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy te badania wykonać osobiście. Zaczynamy na czczo, określamy wówczas; poziom cukru np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.

 

TAKIMI  BADANIAMI  MOŻNA  ŁATWO  I  JEDNOZNACZNIE  POTWIERDZIĆ  SOBIE:

Tzw. Indeks glikemiczny i zobaczyć, ile jest w tych tabelach z IG: elementarnych błędów.

 

PRZYKŁAD  1:

Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna nieprawda.

 

PRZYKŁAD  2: 

Frytki;  zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

 

ODPOWIEDŹ  JEST  OCZYWISTA,  MARKETING  I  TOTALNA  BZDURA:

Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy badania wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba zweryfikować, również uwiarygodnić, w trosce o własne zdrowie i ew. wyniki sportowe.

 

R E F L E K S J A:

INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

 

TABELE  PRODUKTÓW  WG  TZW.  INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ.  IŻ  PRODUKTU,  POMOGĄ  NAM  WE  WŁAŚCIWEJ  OCENIE:

Przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; IRL  KRAKÓW.

 

WYSTARCZY  ZAPOZNAĆ  SIĘ  Z  TREŚCIĄ  KSIĄŻKI:

pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****

Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad  200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

 

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:

Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

 

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.


W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:

Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

 

KONKLUZJA  FINALNA:

Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

 

WAŻNE.

GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:

Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.

 

GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:

Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.

 

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLOGICZNYM:

Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA  NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ.  DO  26%  WZROSTU. Złe to, WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2.


TO  KŁOPOT,  ŻE  NIE  KUPISZ  TEGO  CHLEBA,  NIKT  GO  NIE  PIECZE,  NIKT  NA  NIM  NIE  ZARABIA:

Ale samemu upiec warto.


ORGANIZM  CZŁOWIEKA  BUDUJE  NOWE  KOMÓRKI  W  OPARCIU  O  SKŁADNIKI  I  ZWIĄZKI  POKARMOWE:

Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. śmieciowe, to komórki mamy w złym gatunku. Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

 

WYBÓR  NALEŻY  DO  NASZEGO  MÓZGU,  KTÓRY  GDY  JEST  ODŻYWIONY  GLUKOZĄ  NATURALNĄ:

Czyli tzw. NISKIMI  WĘGLOWODANAMI  TJ. DO  26%  WZROSTU; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: rzeczywistości.

 

PRZEPIS  WYPIEKU: CHLEBA  TYPU  KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej; ***** 

Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.

ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

 

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

 

ARTYKUŁ  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:

Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

 

DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:

Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych. 

 

MOTTO:

Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

 

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw. 

 

33.TEMAT.

ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

 

Biologia, medycyna.



________________________________________________________________________________________________

INDEKS  GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.

 

ZOBACZ  PRZYKŁADY: ♥♥♥♥♥


KASZA. SKROBIA. ***** 

BH.220.

_: http://menopauza-odchudzanie.blog.pl/2014/02/09/220/

 

CZEKOLADA. 70%  CACAO. ***** 

BH.210.

_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/4490989

 

MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. *****

BH.223.

_: http://medycynabiologiachemia.blox.pl/2013/06/Marchewka.html

 

ZIEMNIAK. MORFOLOGIA. ***** 

BH.249.

_: http://www.far.org.pl/forum/viewtopic.php?pid=36907#p36907


Biologia, medycyna.

33.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.



________________________________________________________________________________________________

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
ilonajawor
Czas publikacji:
środa, 03 lipca 2013 16:13

Polecane wpisy